Михаела Шифрин отново триумфира в Банско

  • Капама за 1000 човека, вихрено хоро на бански фукли и ар-ен-би белязаха втория ден на състезанията за Световна купа по ски Банско 2020

 

Михаела Шифрин отново победи в старта в неделя, последен от програмата в Банско на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени. Рекордьорката по победи в Световната купа за цялата нейна история изпревари в днешния супергигантски слалом с 27 стотни Марта Басино. Трета, на 70 стотни от победителката, остана Лара Гуд-Бехрами. „Шестицата“ допълниха Корин Сутер, Тина Вайрайтер и Петра Влъхова. В генералното класиране на тазгодишното издание на Световната купа води отново Шифрин, следвана от Федерика Бриньоне и Петра Влъхова.

Капама за 1000 човека, сготвена на площада, песни за Банско и Пирин, вихрено хоро на бански фукли и ар-ен-би белязаха втория ден на състезанията за Световна купа по ски Банско 2020 и награждаването на победителките в спускането. Най-добрите в света алпийки бяха под закрилата на хайдути, с помощта на които  се проведе церемонията по теглене на жребия за третия ден от състезанията.