Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, постанови Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, за 27-годишния Вергил И. Съдът одобри споразумението, постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия.

Вергил И. се призна за виновен в това, че на 01.01.2020 г. е управлявал лек автомобил Сеат с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 2,25 на хиляда.

Подсъдимият ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 14 месеца.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, одобри и споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Виктор А., който също се призна за виновен за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца.

Виктор А. (на 36 години) се призна за виновен в това, че на 26.01.2020 г. в гр. Кюстендил е управлявал лек автомобил Мерцедес с концентрация на алкохол в кръвта от 1,41 на хиляда.

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години, и наказание „лишаване от правото да управлява МПС“ за срок от 7 месеца постанови Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, за подсъдимата Диляна А. Тя се призна за виновна в управление на МПС след употреба на наркотични вещества – амфетамин, на 23.01.2020 г. в Кюстендил. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимата.