Треньорът на „Сливнишки герой“ Петър Малинов: Искам доиграване на мачовете от първенството

Петър Малинов е роден на 30.01.1970 година в София. Първите му треньори във футбола като дете са Благой Пиралков и Филип Филипов. На 17-годишна възраст прави дебют при мъжете.

Петър Малинов се готви с футболисти като Христо Стоичков, Любо Пенев, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Георги Георгиев, Николай Младенов, Костадин Янчев и други.

Минава през различни отбори и отново се връща в „Сливнишки герой“, където приключва кариерата си като играещ треньор на 39- годишна възраст.
Бившият футболист на „Беласица“, сега старши треньор на мъжкия отбор на „Сливнишки герой“ (Сливница) Петър Малинов е поредният футболен специалист, който отговори на въпроси, засягащи спортната общественост  в момента:

-Би ли коментирал ситуацията, в която се намира страната ни от спортна гледна точка?

-Стоя заедно със семейството си в домашни условия и спазвам указанията. Длъжни сме да бъдем дисциплинирани-щом така са преценили здравните органи трябва да го правим, за да запазим живота си.

-Как поддържаш връзка с футболистите ?

-Няма друг начин освен по телефона. Не се заблуждавам като футболен специалист, че се поддържа формата по нормален начин.  Получавам информация от момчетата, че  правят кросове и физически упражнения, което не е достатъчно, но след като се вдигне забраната, според мен трябва поне 2-3 седмици да поработим заедно, за да влязат в нужната форма и да бъдат в готовност  за изиграването на остатъка от мачовете за първенството.

-Възможно ли е футболистите да бъдат натоварени в цикъл сряда-събота?

-Все пак те са работещи, няма как да се откъснат през седмицата, освен това няма да могат да издържат, защото са аматьори. При нас средствата са много оскъдни и нямаме възможности за възстановяване.

-Изплатени ли са възнагражденията да м.февруари и март?

-За февруари получихме 50% от тях, нямаме никаква уговорка за останалия период по време на забраната. Не сме добре финансово, подчертавал съм го и друг път.

-На какво се дължи променливата игра между есенния и пролетния дал на първенството?

-Напуснаха ни 7-8 основни състезатели, които не можем да задържим, защото нямаме трудови договори с тях, тъй като сме в аматьорска футболна лига. Новият отбор не е лош. Изиграхме два мача, в които по нищо не отстъпвахме на съперниците си като гости, но крайният резултат бе негативен за нас. Футболът затова е интересен.

-Какво е мнението ти за определяне на първенеца на ЮЗ трета лига?

-Най-добре е да се доиграе първенството. Реакцията на тима от Симитли е правилна, защото са само с една точка след „Миньор“, но с  един мач по-малко. Нека се изиграят всички срещи и най-добрият да влезе във втора лига.

-Какви са спомените ти от Петрич като футболист?

-Изкарах две прекрасни години от моя живот в Петрич. С удоволствие стъпвах на стадион „Цар Самуил“. Колективът беше невероятен, а за феновете нямам думи. Сдобих се с много приятели, с голяма част и в момента съм в перфектни отношения. Мъчно ми е, че „Беласица“ е в аматьорската лига. Чувам, че са обезпечени финансово, което означава, че трябва нещо да се направи вътре в клуба, за да може на първо време отборът да се завърне във втора лига.

Ташко Сульотов