Венко Папалюгов напусна ОФК „Беласица”

Досегашният управител на ОФК „Беласица” Венко Папалюгов напусна петричкия футболен клуб. Новината потвърди лично кметът на общината Димитър Бръчков.
„Малко изненадваща бе молбата на Папалюгов да напусне длъжността управител на ОФК „Беласица”. Дойде в кабинета ми и подробно сподели личните си мотиви”, каза градоначалникът.
Както е известно, през месец септември на 2018 година Венко Папалюгов наследи  на поста Георги Петров.
„Изказвам благодарност за усилията на Папалюгов до момента за развитието на футболната школа, както и за финансовата подкрепа, която е оказвал в периода на управлението с лични средства. Ще разчитаме на него и в бъдеще, защото ясно си даваме сметка за  компетентността му, ще търсим съветите му,когато е необходимо и подкрепа в името на общата ни цел – да продължим да правим най-доброто за ОФК „Беласица”. Като петричанин Венко Папалюгов винаги ще бъде значима личност за развитието на спорта на местно ниво”, допълни кметът Димитър Бръчков. На въпроса кой ще бъде следващият управител на клуба, градоначалникът на Петрич сподели, че засега не е обсъждан този въпрос, защото оставката на Папалюгов е била изненадваща.

Ташко СУЛЬОТОВ