40-годишната македонка, разбила бариерата на ГКПП- Гюешево, е настанена в болница

Районната прокуратура се заема със случая, жената е тествана за Covid-19, наличие на алкохол и упойващи вещества

 

40-годишната жена от Северна Македония, която вдигна на крак граничните власти на ГКПП- Гюешево и полицаите в Кюстендил, е настанена в болнично заведелие.
С управлявания от нея “Ситроен С3” с швейцарска регистрация тя буквално профучава през спусната бариера на граничния пункт, чупи я и продължава в посока Кюстендил. Не спира за проверка при подаден сигнал от граничен патрул в село Гърляно и смело продължава към областния град. Граничните власти подават сигнал за това и шофьорката е пресрещната от служители на полицията на входа, идващ откъм Македония в Кюстендил. Въпреки показаната стоп палка и сигнални знаци, жената свила по друга от улиците в града и за момент избягала от принудително спиране. Загражденията на полицията при кръговото при СБА, които да я отклонят от главния път, също не стреснали жената. Удря се в патрулка и въпреки това продължава напред.
Гонката продължава още 500 метра до следващото кръгово кръстовище, в близост до улица „Спартак“, където отново се удря в друг патрулен автомобил. Следва и челен удар на ситроена в дърво, което буквално отсича, и преследването приключва. По чудо няма пострадали.

Служителите на реда установили, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и на Швейцария. Била  е във видимо неадекватно състояние. Повикан е екип на ЦСМП към МБАЛ – Кюстендил. Пристигналите на място медици установили, че тя е с повишена телесна температура. Бил й направен бърз тест за наличие на вируса Covid-19. Взета й е била кръв за изследване на наличие на алкохол и упойващи вещества. Понастоящем същата е настанена в болнично заведение в града.

В същото време Районна прокуратура – Кюстендил, води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления срещу 40-годишната жена.

Краси Ценкова