Бившите собственици обаче възпрепятстват достъпа до нея

 

Община Дупница стана собственик на трета сграда от „Дупница Табак“, съобщиха от общинския пресцентър. Пететажният тютюнев склад се намира на ул. „Яхиновско шосе“ в Северната индустриална зона на Дупница. Всеки етаж е със застроена площ от 2375 кв. м и разгъната застроена площ на сградата 11 875 кв. м. Община Дупница придоби сградата като компенсация за неплатени данъци и такси към администрацията в размер на над 1 млн. лв.

„Официално сградата ни е предадена от публичен изпълнител и община Дупница влезе официално във владение. За разлика от другите две сгради тази е в добро състояние и има 3-ма наематели. Вече сме провели разговори с тях относно договорните отношения, които да продължат вече с община Дупница като наемодател. Надяваме се, че в скоро време ще успеем да отдадем и други площи в сградата на фирми за различни дейности“, заяви зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова.

Бившите собственици на „Дупница Табак“ АД обаче възпрепятстват опитите на община Дупница да използва вече получените сгради. Достъпът е ограничен, като са поставени заграждения, които не позволяват свободния достъп до сградите. Поради тази причина от община Дупница изготвят сигнал до Районна прокуратура-Дупница за предприемане на съответните действия.