Общо 127 свободни работни места са обявили шивашки и обувни предприятия в Дупнишко, съобщиха от местната дирекция “Бюро по труда”. Десет работодатели търсят да назначат шивачи, ръчници, машинни оператори. Едно от предприятията е в община Кочериново, а останалите – в община Дупница.
Повече от половината свободни работни места за специалисти със средно и по-ниско образование, обявени в Бюрото по труда в Дупница, са за работници в шивашката и обувната промишленост. Търсят се и шофьори, електротехници, заварчици, механици, дърводелци, общи работници.
Свободните работни места за хора с висше образование са пет. В община Бобов дол търсят да назначат лекар, а в Дупница – строителен техник. Останалите три позиции са за хора с увреждания. Те са за химик, квалифициран работник и специалист качество. За хора с увреждания има и две работни места за лаборанти, със средно образование.

1 коментар

  1. Търсят не работници, а роби. Започват работа на минималната работна заплата, но работят по 14 часа плюс събота. Това означава, че им се плащат по половин минимална за отработеното време. Кой ще се съгласи? А някои изобщо не плащат, само аванс им дават. Това се получава поради зверска корупция в инспекциите по труда.

Comments are closed.