10 СТЪЛБА НА ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ СА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО РАЗРУШЕНИ ОКОЛО СОФИЯ

Застрашено беше електрозахранването на няколко населени места

Стълбове средно напрежение, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, са целенасочено разрушени тази нощ. Прекъснато беше електрозахранването на Лозен и района на двореца „Врана”. Екипите на компанията реагираха незабавно и подадоха алтернативно електрозахранване на засегнатите райони. Сутринта стартираха и обходите за уточняване на повредите. Два дни по-рано, в събота през нощта, същото се случи и в района на Кривина и Казичене.

Констатирани до този момент са общо 10 престъпно разрушени стълба чрез удари в основата им. Всички стълбове се нуждаят от подмяна.

„Най-притеснителни са подбудите за този саботаж. Апелираме органите на МВР, които вече сме сезирали, за разрешаване на случая. Застрашена е електроенергийна инфраструктура, която доставя електроенергия на няколко населени места в околностите на София“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията призовава отговорните институции за взимане на незабавни мерки за прекратяване на престъпната дейност и откриване на отговорните лица.