Класиране и резултати от благотворителния турнир по футбол в помощ на отец Николай от Първомай

Ташко СУЛЬОТОВ

Продължава благотворителният турнир по футбол в петричкото село Първомай в помощ на отец Николай Тренчев, който е на лечение в Турция и се нуждае от 20 000 евро. Вече е ясно класирането на отборите в трите групи:

Група А:   Орлетата – 10 т;

Комиците – 7т;

Фентъзи – 6т;

Долна Рибница – 3 т;

Кондор – 0 т.

Група Б:

Наздраве – 9 т;

Балкан Бизнес хелп – 9 т;

GTV – 6 т;

Струмешница – 3 т;

Натурал – 0 т.

 

Група С:

 

Мендово – 6 т;

Стримона – 6 т;

Тигърчетата – 3 т;

Бургас 63 – 3 т.

Най-голям интерес предизвика двубоят между отборите на „Орлетата” (с.Яворница) и „Комиците”. Мачът бе доста наситен от голови ситуации, не бяха малко и пропуските пред двете врати. Срещата завърши наравно – 0:0. Така „Орлетата” не позволиха да бъдат детронирани от първото място в групата. В отбора на „Орлетата” личаха имената на бившите футболисти на „Беласица” Боби Яков, в момента преподавател по физическо възпитание в училището в с. Скрът, на Иван Танчев, в момента футболист на „Подгорец” (Коларово), Георги Киров – треньор в ОФК „Беласица” и състезател на отбор от гръцкото първенство, Мартин Тупаров – от „Светкавица” (Митиново). Останалите играчи са Димитър Ичев, Велик Великов – и двамата футболисти на „Подгорец” (Коларово), Петър Илиев, Васил Стоянджиков, Ивайло Златков и Костадин Карагеоргиев.

В отбора на „Комиците” впечатление направиха Емил Шаламанов – бивш футболист на „Беласица” в „А” група, сега треньор в ДЮШ на клуба, Благой Наков – бивш футболист на „Беласица” в „А” група, ексмладежки национал, Димитър Наков -бивш футболист на „Беласица” и „Славия” в „А” група, бивш младежки национал, Марин Дамянов, Андон Атанасов, Светльо Марков, Боби Гущеров – бивши футболисти на „Беласица”, в момента IT специалисти в София, Кирил Карачоров – също играч на „Беласица”, в момента бизнесмен, Стойчо Георгиев – железният защитник и капитан на „Беласица” във „В” група, в момента служител на МВР.

„Получи се много качествен мач, с напрежение и пред двете врати. Отборът на „Комиците” е изграден от известни футболисти, преминали през национални гарнитури, които са и победителите на Коледния турнир на община Петрич. Те са фактор в т.н. аматьорски футбол и сме много радостни, че именно срещу тях успяхме да завършим наравно”, сподели неостаряващият Боби Яков от отбора на „Орлетата” – с.Яворница. В четвъртфиналната фаза отборът на „Фентъзи” победи „Наздраве” с 5:2. Головете за отбора победител бяха дело на Иван Цветков (два) и по един Костадин Въчков, Иво Китанов и Митко Учителски, а за победените – Динчо Георгиев и Георги Николов. В другата четвъртфинална среща отборът на „Орлетата” победи GTV с 5:0 – два гола на Иван Танчев и по един на Боби Яков, Ивайло Златков и Димитър Ичев.