2 години лишаване от свобода за кюстендилец, откраднал бижута от къща в Дупница

Маргарита Алексиева

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да се изтърпява при първоначален режим „строг“, определи Районен съд – Дупница за 32-годишния Васил Г. от Кюстендил, като го призна за виновен в кражба на златни и сребърни бижута от къща в Дупница, на обща стойност 2645.41 лв.

Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева и двама съдебни заседатели, призна Васил Г. за виновен в това, че на 22.01.2020 г., от къща на ул. „Липа“ в град Дупница, е отнел чужди движими вещи, а именно бижута, както следва: 9 броя сребърни комплекти (обеци, медальони, пръстени), 2 чифта сребърни обици, 10 броя сребърни пръстени, една сребърна висулка, две сребърни гривни, 2 златни пръстена от по 5 грама всеки един, 1 брой златен кръст от 4 грама, всичко на обща стойност 2645.41 лв., от владението на Д.Р., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, и деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Васил Г. има 16 осъждания към момента и няколко висящи производства.

Съдът приспада времето, през което Васил Г. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, от 12.03.2020 година.

Присъдата, с която на подсъдимия Васил Г. от Кюстендил е наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ за кражба на бижута, в условията на опасен рецидив, може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок.