„Струма” победи „Орел” в Марикостиново с 4:2

„Струма” (Марикостиново)

В изключително интересен мач на стадиона в Марикостиново местният „Струма” победи отбора на „Орел” (Лебница) с 4:2. И двата отбора са участници в областните групи „Струма-1” и „Струма-2” и заемат второ място в крайното класиране.
Срещата тръгна мудно за отбора на домакините и това бе използвано умело от отбора на гостите. В 5-ата минута Димитър Джалков се възползва от груба грешка в защитата на „Струма” и изпрати топката в мрежата на Мариян Бъчваров за 0:1. Това попадение стресна възпитаниците на Атанас Терзиев. Заигра се с хъс и настроение по цялата част на терена и изравнителното попадение дойде в 35-ата минута.
Тогава Ивайло Хаджигаев с далечен висок пас насочи топката над защитата на гостите и Мариян Терзиев я изпрати мигновено в мрежата на Крум Христов за 1:1. До края на полувремето пропуски за отбора на „Струма” направиха Мартин Бояджиев, Йордан Бербатов и Георги Младенов.
След почивката старши треньорът на домакините Атанас Терзиев пусна в игра само ветерана Вальо Терзиев – вратар, и полевия играч Георги Бъчваров, защото останалата част от футболистите отсъстваха по различни причини. В същия момент наставникът на гостите Александър Русков даде шанс на останалите футболисти от резервната скамейка, в игра взе участие и той. Атаките пред вратата на „Орел” се редяха една след друга. В 51-вата минута при бърза контраатака на домакините Мариян Терзиев отдясно видя включилия се от дълбочина в помощ на нападението Йордан Бербатов, който с крак опъна мрежата зад вратаря на гостите за 2:1. В 62-рата минута Мартин Бояджиев бе изведен от Георги Младенов в наказателното поле на гостите и резултатът стана 3:1. 6 минути по-късно Йордан Бербатов след самостоятелен пробив от дълбочина премина през защитата на „Орел” и направи резултата 4:1. В 81-вата минута от 35 метра Атанас Дафинков изненада вратаря на домакините и топката спря зад Валери Терзиев за 4:2.
От треньорския щаб на домакините останаха доволни от играта, като подчертаха, че победата е авторитетна, защото е постигната срещу класен отбор като „Орел” (Лебница), изграден от бивши футболисти на „Вихрен” (Сандански) и „Малеш” (Микрево).

„В целия мач общо 6 фаула – нещо, невиждано по футболните терени. Чест прави на треньора на „Орел” Александър Русков и президента Васил Джибов-Полковника, че са изградили такъв интелигентен и техничен отбор. В събота е предвидена нова контролна среща, като засега все още не е уточнен противникът”, сподели Ивайло Хаджигаев-Куман от отбора на „Струма”.
„Отлично подготвен терен, съблекалня – всичко на много високо ниво. Дадохме шанс на 20 футболисти в този мач. Радвам се, че сме в отлични взаимоотношения с отбора на „Струма” (Марикостиново). Изказвам благодарност на домакините”, сподели Васил Джибов.