Глоби до 2000 лв. за изхвърлени на улицата фасове, торбички, люспи от семки… в Симитли

Забранено е и писането и драскането по фасадите и стените, паметници, спирки и др.

 

Общинският съвет в Симитли актуализира Наредба №1 за осигуряване и спазване на обществения ред, безопасността на движението и чистотата на община Симитли. Предвиждат се солени глоби за тези, които нарушават новата Наредба – от 50 до 2000 лева за физически лица и от 100 до 5000 лева за еднолични търговци и юридически лица. Санкции ще има за всички, които вдигат шум между 14,00 и 16,00 часа, както и от 23,00 до 08,00. Глоба ще има и за всеки, който поврежда, унищожава, премахва, премества или размества градското и парковото обзавеждане.

Глоба ще грози и всеки, който изхвърля угарки от цигари, найлонови торбички, бутилки, употребени билети, люспи от семки, черупки от ядки и всякакви други отпадъци по улиците, площадите, тревните площи, междублоковите пространства, детските площадки, паркове, градинки и други обществени места; Забранено е и писането и драскането по фасадите и стените на сградите, оградите, пътните съоръжения, скулптури, паметници, спирки и други.

 

Ще бъде наказан и всеки, който пали огън на уличните платна, тротоарите, зелените площи, около жилищните блокове, извън специално определените места за приготвяне на зимнина.