Забранено е и писането и драскането по фасадите и стените, паметници, спирки и др.

 

Общинският съвет в Симитли актуализира Наредба №1 за осигуряване и спазване на обществения ред, безопасността на движението и чистотата на община Симитли. Предвиждат се солени глоби за тези, които нарушават новата Наредба – от 50 до 2000 лева за физически лица и от 100 до 5000 лева за еднолични търговци и юридически лица. Санкции ще има за всички, които вдигат шум между 14,00 и 16,00 часа, както и от 23,00 до 08,00. Глоба ще има и за всеки, който поврежда, унищожава, премахва, премества или размества градското и парковото обзавеждане.

Глоба ще грози и всеки, който изхвърля угарки от цигари, найлонови торбички, бутилки, употребени билети, люспи от семки, черупки от ядки и всякакви други отпадъци по улиците, площадите, тревните площи, междублоковите пространства, детските площадки, паркове, градинки и други обществени места; Забранено е и писането и драскането по фасадите и стените на сградите, оградите, пътните съоръжения, скулптури, паметници, спирки и други.

 

Ще бъде наказан и всеки, който пали огън на уличните платна, тротоарите, зелените площи, около жилищните блокове, извън специално определените места за приготвяне на зимнина.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here