Перник ще бъде без вода в четвъртък

Започна работа по полагането на новия водопровод на ул. „Люлин”

Перник ще бъде без вода на 2 юли, съобщава ВиК. Ограничението се налага заради изграждане на новия водопровод от Главен клон 2 и свързване на водопроводните отклонения към него. Водоподаването от язовир “Студена” към Перник и околните населени места ще бъде спряно в 04,00 ч. сутринта. Прекъсвания на захранването с вода ще има през целия ден до цялостното приключване на строително-монтажните дейности, уточнява ВиК.

По думите на ВиК управителя Борислав Иванов 50 процента от новото трасе вече е изградено. „Остават едни сложни преминавания през жп линията и през реката, заради които ще се наложи спиране по клона и подаване на вода за кварталите през софийския водопровод. Това ще стане в рамките на след десетина дни”, каза Иванов.

Същевременно от общината в Перник съобщиха, че е започнала и работата по полагането на новия водопровод на ул. „Люлин“. Там ще бъдат положени около 1500 м нови тръби от високоустойчив материал. След като завърши работата по първата отсечка по улицата, ще бъде подменено и трасето на довеждащия водопровод за гр. Батановци, който се изгражда от резервоара в кв. „Могиличе“ до резервоара в кв. „Варош“.
Продължава и работата по монтирането на тръбите и на ул. „Вихрен“.