Двама братя са предадени на съд за побой на баща им във вилата му в с. Кочан

Районна прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу братята Р.Ч. (на 35 години) и М.Ч. (на 29 години) за извършено от тях престъпление. Обвиняемите Р. и М. били в обтегнати отношения с баща им – М.Ч., който след развода с майка им се оженил повторно. По време на първия си брак мъжът построил вила, представляваща кафе-аперитив с офиси, в местността Жълтата чешма в района на с. Кочан, община Сатовча. Този имот останал в негова собственост.

През лятото миналата година М.Ч. посрещал гости на терасата на вилата си, от която имало добър изглед към провеждащия се същия ден традиционен Ваклиновски събор. Седейки на масата с компанията си, той забелязал синовете си. Предположил, че те са дошли за празненството в местността Ливадите. В следващия момент младите мъже нахлули на терасата, започнали да обиждат втората съпруга на баща си и я съборили на пода. М.Ч. станал, за да й помогне, но бил пресрещнат от синовете си. Двамата неколкократно го ударили от различни страни в областта на лицето, в резултат на което мъжът паднал. Побоят продължил и след това. Свидетел на случващото се намесил, като ги извел през стълбите. Били уведомени служителите на реда, които пристигнали на място.

Пострадалият М.Ч. бил прегледан от лекар, а впоследствие направил изследване в столична болница, което установило наличие на фрактура. От заключението на изготвената по наказателното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесените от обвиняемите Р.Ч. и М.Ч. удари на баща им била причинена средна телесна повреда – счупване на челюст. Освен това пострадалият получил оток, кръвонасядане, кръвоизлив и охлузване в областта на лявото око и охлузвания по тялото. Предстои делото срещу обвиняемите да продължи в съда.