Хандбалистите от Петрич излизат в почивка до 1 септември

По невероятен начин приключи спортната 2019/2020 година за ОХК „Беласица” (Петрич). По покана на бизнесмена Иван Мантарлиев всички треньори и състезатели на петричкия хандбален клуб безплатно изкараха целия ден на басейните с минерална вода в Марикостиново. Хандбалистите се отдадоха на забавни игри и веселба, а настроението им зарази и останалите посетители.

На всички от хандбалния клуб бяха осигурени обяд и безалкохолни напитки. Транспортът от Петрич до Марикостиново и обратно бе осигурен от кмета на общината Димитър Бръчков. По приятелски и тържествен начин се разделиха треньори и състезатели, като си пожелаха весело лято. На 1 септември ще бъдат възобновени заниманията за новото първенство 2020/2021 година.
„Изминалата спортна година определяме като успешна. Всички отбори от четирите възрастови групи – 12, 14 и 16 години при момчетата и 12 години при момичетата – вървяха много добре. Очакваше се всички да вземат участие във финалната фаза на държавното първенство по хандбал. За жалост последва прекъсване заради пандемията от коронавирус и зала „Арена Петрич” бе затворена. След вдигането на забраната от висшестоящите органи възобновихме заниманията. Отново последва разпореждане от БФХ, че няма да се подновят отложените първенства и турнири и при това положение в сряда беше последната ни тренировка за изминалата спортна година. От 1 септември ще се включат в тренировките и хандбалистите, които ще заиграят от второто ниво на хандбала в България – „Б” група. Представили сме план-сметка пред кмета на община Петрич Димитър Бръчков за необходимите средства за нормално участие на отбора”, сподели Кирил Кипърлиев – треньор в ОХК „Беласица” (Петрич).