Стоян Добрев от Сандански със 100 точки на националната олимпиада по български език и литература

Ученици от Сандански станаха повод за гордост на семействата и преподавателите си. Стоян Добрев от 4-то ОУ „Св. св. Козма и Дамян” е един от тримата ученици с пълен брой 100 точки на националната олимпиада по български език и литература. На националната олимпиада по химия и опазване на околната среда Стоян се нарежда на 5-о място, с общ брой точки 86.50.

Йоана Калоянова от ПГ „Яне Сандански” пък е класирана на трето място на националния кръг на олимпиадата по испански език с 92 точки, само на 3 точки от победителя.

Достойно се представиха и учениците Радостина Божикова от ЗПГ “Кл. Арк. Тимирязев” – на националния кръг на олимпиадата по гражданско образование, и Илияна Петрова от 2-ро ОУ “Христо Смирненски” – на националната олимпиада по химия и опазване на околната среда. Отлично е и представянето на Георги Здравчев, ученик от 1-во ОУ “Св. Климент Охридски”, на матурата по математика след 7-и клас, на която има максимален брой точки – 100. Георги е и носител на два сребърни медала на математическите състезания “Математика без граници” и “Черноризец Храбър”.