Съдия Надя Георгиева
  • Осъжданият 3 пъти за кражби Йордан се е гаврил с племенницата си, присъдата може да се обжалва

С 5 години лишаване от свобода е наказан за блудство с малолетна 34-годишният Йордан Е. от Дупница. Присъдата е на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Надя Георгиева. Йордан е признат за виновен за блудство с момиче, ненавършило 14 години, в условията на опасен рецидив. Подсъдимият е осъждан 3 пъти за кражби.

Престъплението е извършено в къща в Дупница. Съдът призна Йордан Е. за виновен в това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст (негова малолетна племенница), като блудството представлява опасен рецидив, за което му налага наказание от 7 години и 6 месеца лишаване от свобода. Йордан Е. признава всички факти и обстоятелства в обвинителния акт на Окръжна прокуратура, като делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите и вещите лица, и наложеното наказание се намалява с 1/3, като съдът определя за изтърпяване 5 години лишаване от свобода, при първоначален режим „строг“. Приспада се времето, през което подсъдимият е бил с мярка „задържане под стража“, от 02.03.2020 година.

Присъдата, с която Окръжен съд наложи наказание от 5 години лишаване от свобода на подсъдим за блудство с малолетно момиче, може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.