Поляк спечели първия етап на колоездачното състезание за купа “Долчини”

Старт бе даден на Международно колоездачно състезание “По пътя на римляните 2020”. Състезателните обиколки се състояха в два последователни дни – на 25 и 26 юли. Полякът Робърт Банашек спечели първия етап на колоездачното състезание за купа “Долчини”, което е с коефициент 2.2 на ЮСИ. Той преодоля 125-километровото трасе от село Баня през Банско и Разлог (в 4 обиколки) за 2:45.50 часа. Банашек беше най-бърз във финалния спринт от групата от шестима откъснали се състезатели и изпревари испанеца Мигел Анхел Байестерос и словака Ян Андрей Цули. Най-добре от българите се представи Йордан Андреев, който кара за френския отбор “Мартиг”, като се нареди 15-и, изостанал с 28 секунди от победителя. 73-ма състезатели – от стартиралите 89 – стигнаха до финала в първия ден.

В неделя надпреварата продължи с втория етап, който е с обща дължина от 151.6 километра, със старт в Банско през Добринище, Елешница, Баня и връщане в Банско, където бе финалът.

Участват национални и регионални професионални отбори от над 13 националности – България, Сърбия, Гърция, Испания, Полша, Италия, Швейцария, Словакия, Франция, Великобритания. Въпреки ограничителните мерки и трудностите в организиране на трансфери поради епидемиологичната обстановка в страната ни в състезанието участваха и отбори от Украйна и Казахстан.