Малките футболисти на Костенец с дебютна купа

Обединен футболен клуб „Костенец” вдигна дебютната си купа, след като спечели първия турнир за деца „Купа Костенец”. Надпреварата беше за деца, родени 2010 г. и по-малки. Освен домакина ОФК „Костенец” се включиха: ФК „Академия Мургаш” (Елин Пелин), ФК „Марица” (Белово) и ФК „Чепинец” (Велинград). Първата официална проява на ОФК „Костенец” беше уважена от Маргарита Минчева, зам.-кмет на община Костенец, Иван Банчев, председател на Общински съвет- Костенец, както и от общински съветници.
Отборите изиграха по три срещи на принципа „всеки срещу всеки”. Децата на ОФК „Костенец” с треньор Венцислав Димитров и ФК „Марица” (Белово) постигнаха по две победи, като домакините бяха убедителни срещу конкурентите си от Белово с 5:0 и с голова разлика от всички мачове 10:7 купата остана в Костенец.
Ето резултатите от всички мачове:
I кръг
ФК „Академия Мургаш” – ФК „Марица” – 2:4
ФК „Чепинец” – ОФК „Костенец” – 0:0
II кръг
ФК „Академия Мургаш” – ОФК „Костенец” – 0:5
ФК „Чепинец” – ФК „Марица” – 0:3
III кръг
ФК „Академия Мургаш” – ФК „Чепинец” – 1:2
ОФК „Костенец” – ФК „Марица” – 5:0.
Всички срещи бяха много емоционални. Разбира се, домакините имаха най-мощна агитка, но и гостите не отстъпиха и по енергия на терена, и по възгласи от родители и приятели на трибуните.
Маргарита Минчева и Иван Банчев наградиха всички участници с медали, а за шампиона имаше и купа. Турнирът завърши с обяд за всички деца, а след футболните страсти забавлението продължи в басейна.