Навални иска да се върне в Русия

Няма да участва в разследването кой го е отровил

Алексей Навални планира да се върне в Русия, за да продължи предишните си дейности, и не възнамерява да остане в Германия, съобщава “Ню Йорк таймс”, позовавайки се на високопоставен служител на германските служби за сигурност, пожелал анонимност.

“Той не планира да емигрира в Германия. Той иска да се върне у дома в Русия и да продължи мисията си”, цитира РИА „Новости” източника, който очертава съдържанието на разговора на блогъра с представител на прокуратурата на Германия. По време на разговора Навални отказал да участва в съвместно разследване на случилото се с него, уточнява източникът на изданието.

Последните съобщения от берлинската болница “Шарите” сочат, че той е напълно контактен и може да става от леглото. Днес Навални публикува и снимка в туитър, на която е със семейството си. В туита той разкрива, че за първи път е дишал самостоятелно цял ден.

Шефът на службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин изрази днес недоверие към резултатите от чужди лаборатории, според които Навални е отровен с “Новичок”. Той каза, че всички запаси от това бойно отровно вещество в Русия са унищожени и освен това в организма на Навални нямало следи от “Новичок” при отлитането му за Германия, предаде ТАСС./СЕГА