Под звуците на „Мила Родино” 8-годишната Екатерина издигна националния трибагреник в Кюстендил

8-годишната Екатерина издигна националния трибагреник.

С издигане на националния трибагреник под звуците на „Мила Родино” и поднасяне на венци и цветя в Кюстендил бе отбелязанo тържествено 112 години независима България. Честта за първи път да издигне българското знаме имаше 8-годишната Екатерина, която с вълнение сподели, че това я радва много и се гордее. Ученичката в Начално училище “Климент Охридски” бе на празника със своята майка.

Представители на различни институции и десетки граждани се включиха в честването на празника, който се състоя пред Арката на централния площад „Велбъжд“. Произнесено бе и празнично слово, посветено на годишнината от историческото за България събитие. В него бе припомнено значението на провъзгласената с манифест в Търново българска независимост.

На паметника „Булаир“ в центъра на града венци и цветя бяха поднесени от Архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак, иконом Светослав Григоров, председател на Църковното настоятелство на храма „Успение Богородично“, областния управител Виктор Янев, секретаря на администрацията Гергана Михайлова, зам.-кметовете на община Кюстендил Надя Каратова и Светослав Василев, председателя на Общинския съвет Михаела Крумова, общински съветници, представители на политически партии, организации и граждани.

Честването в Кюстендил продължи с празничен концерт с участието на ВФ „Неразделни“.