Малкият Мехмед, който беше изчезнал от дома си в Якоруда, беше изписан от болницата в Разлог. Момченцето беше с баща си и баба си, които казаха, че е добре и си отиват вкъщи, но заради разследването отказаха да коментират повече подробности.
2-годишното момче изчезна мистериозно от дома си в Якоруда в сряда, малко след 16,00 часа и цяло денонощие беше в неизвестност. Горски служител го откри на пътя в гориста местност на няколко километра от дома му. „Видях на пътя през гората детето, то бе добре, по тениска и розови гащички, босо”, каза пред медиите горският на излизане от полицейския участък в Якоруда след двучасов разпит. Той направил с телефона си снимки на Мехмед, първата така, както го е намерил, и още една, след като му дал да своето яке. След намирането му той бе отведен за преглед в МБАЛ-Разлог. Все още не е ясно как Мехмед се е озовал в гората на място, отдалечено на повече от два километра от къщата, в която живее. И как е изминал това разстояние сам, и то през нощта. Появиха се версии за отвличане, все още обаче няма официална информация за случилото се.
Разследването продължава, а версиите, по които се работи, са основно две – близките са убедени, че детето е било отвлечено.
Възможно е обаче Мехмед сам да се е загубил, тъй като от къщата до мястото, където е открит, има горска пътека и разстоянието е около 2-3 километра.
Социалните служби в Якоруда ще работят със семейството. Снимки: БГнес