Светът на Мили: Здраве и красота

Добре дошли в моята рубрика „Светът на Мили”, в която днес ще говорим за здраве и красота – една много актуална и вълнуваща тема. Сигурна съм, че всички сте чели книги и статии за това как да съхраним здравето си и да запазим визията си за по-дълго млада и красива. Аз също непрекъснато чета и се интересувам как мога още да подобря здравето си. Затова днес ще ви споделя моите знания в това отношение. Всеки от нас е чувал, че красотата започва отвътре. Определено е така. За себе си го интерпретирам по този начин – ако си здрав, значи си красив. Ако не си здрав, и гримиран да бъдеш, пак ще си личи.

Аз не съм фитнес инструктор. Всичко, за което пиша тук, е на база мои знания, навици, храна и как аз самата имам режим, който ми помага да живея пълноценно. Желая и вие да сте здрави и пълноценни. Ще споделя кои храни да зачеркнете завинаги от менюто си, като е важно да имате непоклатима мотивация за „Здрав дух – здраво тяло”. Също така бих могла да ви свържа с професионални фитнес инструктори, но първо нека заедно да поставим първите стъпки към успеха! Да започваме, шампиони!  Драги читатели, всички знаем, че живеем в изключително опасна епоха:

-Модерни, смъртоносни болести (рак, тумор, СПИН, Ковид-19 и т.н.);

– Работа по 12-15 часа всеки ден, без почивка;

– Омраза и ненавист между хората;

– Ниска култура на здравеопазване;

– Стрес.

Всичко това влияе на здравето. Резултатите също са притеснителни:

– Наднормено тегло, къса памет, акне, изтощена кожа, оплешивяване, депресия, слаба имунна система и липса на енергия.

Истински “апокалипсис” на човешкото тяло. И това в повечето случаи се дължи на липсата на информация. Затова ще ви изброя няколко тактики за по-добър живот. Нали не ви се умира на 50 години? Продължавайте да четете.

Първо важно правило – изключвате задължително от менюто си абсолютно всички тестени изделия, чипсове, сладки газирани напитки, шоколадовите вафли, кренвирши и салами, мазното месо, майонезата и кетчупа, макаронените изделия, солта, алкохолът. Това са тихите убийци, пълни с химия и препарати, за да изглеждат свежи и апетитни. Ако сте любопитни, можете да погледнете в интернет още от какво се произвеждат тези „вкусни изкушения”. Между другото обикновената сол може да я замените с хималайска. Така направих аз.

За сметка на това започнете да пълните хладилника си с плодове –  грозде за бял дроб, авокадо, смокини, цитруси за здравето на гърдите, портокали за имунна система, банани за хубава кожа, ябълки за здрава перисталтика, боровинки за здрави бъбреци и пикочни пътища. Зеленчуци – моркови за здрави очи, домати за сърце, джинджифил за стомах, сладки картофи за панкреас, бобови изделия за бъбреци, целина за кости, гъби за здравето на ушите. Млечни продукти, пуешко месо, пиле, риба, броколи, зелени салати, риган, сусам, зехтин, мед, орехи, които са суперхрана за мозъка, също трябва да бъдат включени в новото ви меню. Напитките с алое вера също за много полезни.

Сега ще ви дам личен пример как започва един мой ден:

  1. Денят ми започва от 06,30 ч.;
  2. Молитва за благодарност за всичко, което имам и оценявам;
  3. От 06,40 до 07,10 пия кафе + 2 чаши вода;
  4. От 07,10 до 08,00 домашна тренировка, като 40 минути силова тренировка и последните 10 минути медитирам.
  5. Преди да започна да покорявам света с пълна сила и енергия, приключвам тренировката с душ + 250 мл истински сок от алое вера.

При мен лично първата храна за деня е на обяд. Пропускам закуската. Някои хора твърдят, че закуската е най-важна. Обаче аз съм скептик и разбивам тази теория, като я пропускам. Чувствам се прекрасно в кожата си. До 12 часа на обед организмът обработва храната от предния ден и се чисти от токсини. Лично аз, когато закусвах, се чувствах дискомфортно. Имах издут корем и се чувствах тежка. Алоето ме засища, защото захранва клетките на тялото ми и не изпитвам глад. Усещам прилив на енергия и съм в хармония с тялото си. Ако изпитате глад, няма страшно! Гладът е здраве. Не ви казвам да сте на фотосинтеза, но можете сами да прочетете в интернет колко предимства притежава „страшният” глад. Едно от предимствата е, че гладът „изяжда” раковите клетки и още много вредители на организма. Имам добра новина за вас. За да не изглежда всичко това „Мисия невъзможна”, лично аз имам 1 ден в седмицата, в който си позволявам да се поглезя с някоя от забранените храни. Най-често се награждавам с палачинки. Още отсега ми се дохапва, но имам още 3 дни до моята „награда”. Дотогава ще стискам зъби и ще се наслаждавам на хубавата фигура, преди да я „бомбардирам” с палачинки.

От полезните храни искам да обърна специално внимание на едно растение, което не е много известно за българите и не се употребява често, но е изключително важно за здравето. Изключително мощен щит за организма. Това е алоето. Знаете ли, че това растение предпазва от всички вируси и злокачествени болести? Искам да ви попитам колко пари за лекарства харчите за месец? А замисляли ли сте се, че лекарствата са полезни за един орган, но пък вредят на останалите? Ако започнете да пазарувате полезни храни, висококачествени хранителни добавки, може би ще сведете разходите за лекарствата до минимум? А всички знаем, че медикаментите са скъпи. За тези пари по-добре да заредя хладилника си с хубава храна и алое.

Лично аз предпочитам да инвестирам в натурални продукти за мен и семейството си.

И последен съвет – не пийте вода, докато се храните. По този начин според мен издувате и стресирате  корема. Изключително вредно е. Пийнете си вода минимум 15 минути след храна. Така запазвате стомаха в покой. И ще се радвате на плосък корем.

И така, дами и господа, стигнахме до заключителната част. Имам и 30-дневно предизвикателство за вас. То ще ви направи неузнаваеми и прекрасни! Ето го:

  • Спете по минимум 7 часа на ден;
  • Пийте по минимум 2 л на ден вода;
  • Хапвайте зеленчуци + плодове;
  • Приемайте витамин Ц и алое;
  • Без захар;
  • Тренирайте минимум 3 пъти в седмицата;
  • Четете книга 30 минути на ден;
  • Медитирайте 10 минути на ден.

Това предизвикателство ще ви научи на нови, ценни навици и ще ви изстреля на върха. Аз също съм правила това предизвикателство. Настоявам и вие да го направите. Чувството след предизвикателството е невероятно! Вие ще бъдете нови и преродени! Щастливи и доволни от себе си с борбен дух. Готови за нови начинания. Дано да съм ви била полезна.

Последвайте ме в инстаграм @millygatseva или пишете ми на имейл: milly38@mail.com. Ще се радвам да ме държите в течение за вашия прогрес, въпроси и като цяло ще се радвам да чуя вашите мнения за моята рубрика.

Благодаря ви за отделеното време. Оценявам с цялото си сърце!

До скоро и бъдете благословени!

Ваша Мили