„Вихрен” победи „Оборище” и дели първото място с „Марек”

Доста напрегнат и изпъстрен с нерви беше мачът от 11-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Вихрен” (Сандански) и „Оборище” (Панагюрище).

Срещата започна с домакински натиск за футболистите на „Вихрен”. В 21-вата минута при центриране в наказателното поле на домакините вратарят Веселин Ганев изби топката и Дани Златков, в желанието си да я изчисти, я вкара в собствената си врата за 0:1. Това наелектризира обстановката на терена и се появиха някои неприятни грубости, които главният съдия Димитър Буров отрази навреме и декорира с картони нарушителите. При пореден сблъсък с противников играч Красимир Здравков от „Вихрен” получи контузия, заради която бе закаран с линейка в болницата за оказване на специализирана помощ. В самия край на първото полувреме след центриране на Александър Якимов в наказателното поле на гостите Николай Георгиев от воле не остави никакви надежди за вратаря на гостите Хуго Гумиеро и изравни за 1:1. Главният арбитър на срещата Димитър Буров отмени попадение на Атанас Чепилов заради игра с ръка на футболиста.

След почивката играта на терена стана още по-напрегната и продължиха сблъсъците и разправиите на зеления килим. В даденото от арбитъра продължение бе отсъдена дузпа в полза на домакините, която беше оспорвана от страна на футболистите на „Оборище”, но съдията, който беше наблизо до събитието, остана непоколебим в решението си. Точен от бялата точка бе Николай Георгиев за 2:1 .

С тази победа отборът на „Вихрен” вече има 26 точки и дели първото място с „Марек”, но е с по-лоша голова разлика.

Следващият мач на отбора на „Вихрен” ще бъде в събота, 24 октомври, от 16 часа на стадион „Цар Самуил” срещу „Беласица”.

„Вихрен”: Веселин Ганев, Димитър Калчев, Даниел Златков, Валентин Костов, Красимир Здравков, Валери Георгиев, Александър Якимов, Никола Георгиев, Атанас Чепилов, Милен Златков, Владимир Кабранов