Златни медалr за кюстендилските борци Недялко Петров и Константин Стас от шампионата в Ловеч

Константин Стас спечели и наградата за най-техничен борец. Клуб “В. и Г. Илиеви” №4 при мъже и жени в страната

 

Кюстендилският клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” е №4 и при мъже, и при жени на завършилия в Ловеч Държавен личен-отборен шампионат. На надпреварата състезателите на треньора Валери Райчев са се представили по неговите думи добре и са дали всичко най-добро от себе си на тепиха.

При мъжете кюстендилската школа има двама шампиони в лицето на Недялко Петров и Константин Стас. В кат. 55 кг Петров се наложи в изключително оспорвана схватка над Стефан Григоров от Монтана с 11:10 т. и заслужи златния медал. Константин Стас триумфира със златото в кат. 67 кг, а в драматична битка надделя над Дейвид Димитров от Перник с 8:6 т. Стас бе определен и за най-техничен борец на шампионата.

Сребро завоюва Август Спасов в кат. 63 кг, а Георги Аначков се нареди на пето място. Бронз спечели Симеон Станкович в кат. 97 кг. При най-тежките кат. 130 кг Айрън Рамадановски остана на пето място.

При жените кюстендилските представителки завоюваха сребро и бронз, както и две четвърти места. Със сребърен медал се окичи Никол Ангелова кат. 68 кг, а бронз спечели Моника Барутчийска кат. 57 кг. В подножието на отличията останаха Ралица Барутчийска кат. 62 кг и Моника Ангелова кат. 76 кг. Симона Виноградова в шеста в кат. 59 кг, а Даниела Крумова девета в кат. 50 кг.

“Към момента разполагаме с тези състезатели и при мъжете, и при жените. Доволен съм както от представянето, така и от завоюваните позиции. Имаме шанс наш състезател да участва на Световното за мъже в Белград, което бе единственото потвърдено първенство от международната федерация, че ще се проведе, докато СП за юноши и девойки бе анулирано. На лагера с мъжкия тим са повикани Недялко Петров, Константин Стас и Симеон Станкович, а при дамите – Никол Ангелова. В тази трудна и напрегната година за нас тези постижения са много добри”, каза Валери Райчев, който днес стана на 61 г. Целият клуб го поздравява и му желае здраве и още много поводи за радости и гордост с техните постижения.