Обзор! Двубоят между „Балкан” и „Беласица” рекордьор по картони в 11-ия кръг на ЮЗ трета лига

Нови девет мача се изиграха в 11-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига по терените на Югозападна България.
В Разлог местният „Пирин” претърпя загуба от отбора на „Марек” от град Дупница с 1:3. Головете за отбора победител отбелязаха Николай Николов, Джордж Николов и Христо Каймакански. Почетното попадение за домакините отбеляза капитанът Николай Хаджиниколов-Хаджи. Главният съдия Йото Гарабедов показа червени картони на Христо Димитров от „Пирин” и Димитър Панталеев от „Марек”, жълтите картони бяха три за домакините и три за гостите.
В Сливница отборът на „Сливнишки герой” и „Ботев” (Ихтиман) завършиха наравно – 1:1. Головете бяха дело на Емил Трендафилов от домакините и Васил Велев от гостите. Показани бяха общо седем жълти картона, от които два за домакините и пет за гостите.
В Ботевград местният „Балкан” победи „Беласица” с 2:0. Арбитърът Димитър Димитров показа 11 картона в двубоя, един червен за домакините и два – за гостите и по четири жълти за всеки отбор. Головете за „Балкан” отбелязаха Ангел Ангелов и Петко Петков.
В Сандански местният „Вихрен” постигна трудна победа срещу „Оборище” (Панагюрище) с 2:1 след два гола на Николай Георгиев и автогол на Даниел Златков. Победното попадение бе от дузпа в 94-тата минута.
На стадиона в Доброславци местният „Надежда” претърпя загуба от ФК „Кюстендил” с 0:2. Головете за гостуващия тим отбелязаха Александър Александров-Аци и Кирил Вълов. Виктор Мицаков от отбора на гостите уцели веднъж гредата зад вратаря на „Надежда”. Според наставника на ФК „Кюстендил” Николай Николов главният съдия Волен Чинков не е отсъдил две дузпи за неговия тим.
В Кюстендил отборите на „Велбъжд” и „Левски” (Чепинци) завършиха при нулево равенство. Не е имало чисти голови положения и пред двете врати и от щабовете на двата отбора определиха резултата като реален.
В Кресна около 300 зрители ликуваха след втората победа на местния „Перун” срещу „Гранит” (Владая). Единствения гол в срещата отбеляза Иван Георгиев.
В Самоков отборът на „Рилски спортист” победи последния в таблицата отбор на „Банско” с 2:0 с голове на Иван Тренчев и Цветан Митев.
В Етрополе местният „Чавдар” постигна трудна победа срещу коравия отбор на „Пирин” (Гоце Делчев) с 2:1. Головете отбелязаха Мартин Минков и Николай Иванов за домакините и Лъчезар Давков за гостите.
На база постигнатите резултати и головата разлика водач в таблицата е отборът на „Марек” с 26 точки, но с по-добра голова разлика от отбора на „Вихрен”, който също е с 26 точки.