Monday, July 22, 2024
HomeНовиниСвятМилионерска вдовица завеща $300 000 на... двете си котки

Милионерска вдовица завеща $300 000 на… двете си котки

 

88-годишна вдовица на милионер завеща на двете си котки сумата от 300 хиляди долара, пише в. “Ню Йорк таймс”.

Елън Фрей-Воутерс била родом от Холандия. Тя работила в седалището на ООН в Ню Йорк и починала през 2015 година. Нейният съпруг, професор в Бруклинския колеж, починал през 1989 година. Единственото дете на двойката починало още на млади години. Поради тази причина вдовицата завещала 300 хиляди долара на единствените си любими същества – на двете си котки Троя и Тайгър.

Преди кончината си възрастната жена дала някои указания как да се използват завещаните средства. Те никога не трябвало да попаднат в клетка. Особено му провървяло на Тайгър, който бил взет от улицата в слънчевия град Окала в щата Флорида. Сега той спи на плюшен креват с копринена покривка.

Котките живеят при бившата прислужница на вдовицата, която й завещала 50 хиляди долара с уговорката да се грижи за домашните й любимци. След като и котките се споминат, останалите средства можело да бъдат пренасочени към сестрата на Елън Фрей-Воутерс. Останалите три милиона ще бъдат разделени между две медицински сестри, нейния адвокат и благотворителни организации.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular