Звездата Ди Джей Шелтън напусна “Рилски спортист” Самоков, вече е играч на полския “Домброва Гурнича”

Ди Джей Шелтън

Ди Джей Шелтън напусна “Рилски спортист” след само 6-месечен престой в клуба! Топреализаторът на Националната баскетболна лига за последния сезон ще облече екипа на полския елитен “Домброва Гурнича” от есента.

Тимът от 120-хилядния град в Южна Полша ще бъде шести поред в Европа за янкито, който преди това е защитавал цветовете на “Кангурус Вилебрук” в Белгия, “Виктория Либертас Пезаро” в Италия, “Акхисар Беледиеспор” в Турция, “Лаврион” в Гърция и “Рилски спортист” у нас.

“Домброва” игра четвъртфинал в местното първенство, като загуби с 0:3 серията от третия в редовния сезон “Остров Велкополски” и се прости с мечтите си за първата четворка. Амбициите на ръководството обаче са през новия шампионат отборът да бъде подсилен с няколко качествени попълнения и да се пребори за медал.

Шелтън се присъедини към “Рилецо” през януарския трансферен прозорец, като още с първите си мачове със синия екип се превърна в любимец на публиката в рилския град. Мощният американец взе участие в 24 срещи за самоковци, в които записа отлични показатели от 18,5 точки и 10,4 борби на мач.

Васко ТОДОРОВ