Бившият шеф на Магистрална полиция Александър Александров показа миникупъра си пред 4000 души на първия ретропарад в Дупница, красавица №1 от „Принц и принцеса на света” Моника Стоянова се щракна с автомобилите

Имам колата от 8 години, като през 7 от тях съм я реставрирал, в движение е и има необходимите документи, призна Александров

 

Бившият шеф на Магистрална полиция Александър Александров участва на първия по рода си ретропарад в Дупница с миникупър.  Цялият град се стече на площад „Свобода” за събитието, което се провежда под патронажа на кмета Методи Чимев.

Александър Александров

Александър Александров сподели за автомобила си: „Миникупърът от 8 години е моя собственост, от които 7 години я реставрирам. В ретро изложения участвам за 3-та година. Радвам се, че с помощта на община Дупница успяхме да доведем ретро парада в Дупница.

Моника Стоянова
Илиана Ортакчийска с уникален мерцедес

Части се намират лесно, но всичко е доста скъпо, затова нещата се получават малко по-бавно. Това е доста скъпо хоби, важното е търпението и любовта към старите автомобили. Колата е регистрирана, има документи, движи се по пътищата. Доскоро бях шеф на Магистрална полиция и не бих си позволил колата да не отговаря на всички изисквания”, каза Александър Александров.

Над 4000 души изплакнаха очи сред 70-80 уникални автомобила, които паркираха на площада. На красивите автомобили се наслади и дупничанката Моника Стоянова, която преди около месец се класира втора на конкурса „Принц и принцеса на света” в Слънчев бряг.

Компания й правеше Илиана Ортакчийска, с която оцениха подобаващо качествата на ретро колите. В Дупница паркира и уникалната кало, внос от Америка, на първата жена директор на БТА – Елена Гаврилова, като според последния собственик Владимир Димитров Гаврилова е била лична приятелка на Тодор Живков. Колата при него е вече 11-12 години. Един от автомобилите на татуиста Ивайло Цеков, който е от Кюстендил, но има ателие в Благоевград, също бе на ретро парада. Никола Манчев показа червено беемве, което твърди, че е върнал към нов живот, като при него е дошло почти съсипано.  „Всяка част по нея е 100 процента оригинал. Коства ми цялото свободно време, за финансите е отделен въпрос”, каза Манчев.

Владимир Димитров – председател на САРК “АВАНГАРД”, връчи почетни плакети на инж. Методи Чимев – кмет на община Дупница, и на Крум Милев, зам.-кмет на община Дупница. В отделните епохи награди получиха:
1. Мотоциклети – БМВ Р71- 1938 г. на Генчо Георгиев
2. Соц. автомобил – ВАЗ 2106 – 1985 г. на Георги Георгиев
3. Автомобили от 1950 г. до 1964 г. – „Рено Дофин” – 1959 г. на Христо Бабачев
4. Автомобили от 1965 г. до 1975 г. – БМВ 1802 – 1973 г. на Николай Панчев
5. Автомобили от 1976 г. до 1984 г. – „Ягуар ХиДжиЕс” – 1976 г. на Стоян Петрунов
6. Янгтаймер – „Мерцедес 560 СЕК” – 1988 г. – Валери Гиздов
7. Специална награда – „Мерцедес СЛ 380” – 1980г. – Камен Михайлов
8. Специална награда – „Булгар Рено 10” – 1968 г. – Ивайло Василев
9. Приз на организатора – „Пежо 404” – 1967 г. – Стойчо Владимиров
10. Приз на кмета – „Ягуар Е Тайп” – 1968 г. – Стоян Петрунов
Всеки един участник получи грамота и подаръци от община Дупница.