Бившият цирков артист Станко Йончев е мъжът, посегнал на живота си в Дупнишко, искал да го кремират

Бил е работник в ТЕЦ „Бобов дол”, след което заминал за Италия, с припечеленото купил къща в село Палатово

Станко Йончев е мъжът, който посегна на живота си. Бившият цирков артист живеел в дупнишкото село Палатово, където преди 2 г. купил къща. Преди това 55-годишният Йончев бил на гурбет в Италия.

Преди да бъде открит обесен на дърво край Палатово, Йончев изчезнал. Синът и приятели на артиста го търсили по телефона 10 дни, но той не отговарял. В събота телефонът замлъкнал и синът на Станко се обадил в полицията. При издирването полицаите открили Станко Йончев безжизнен.

По неофициална информация 55-годишният мъж от известно време казвал, че ще се самоубие, без да сподели причината за крайното си решение. Преди фаталните стъпки той наредил на леглото в дома си всичките си документи – лична карта, дебитни карти, както и портфейла си. Предсмъртно писмо не е открито. Йончев дори бил казал, че иска да бъде кремиран.

Станко Йончев е роден през 1962 г. в Дупница, където живеел, но от време на време престоявал и в Палатово. Бил здрав и сутрин ставал много рано, за да тича от града до парк „Рила”. Смоубилият се е завършил бившето спортно училище в Бобошево. Бил член на националния отбор по акробатика и като такъв спечелил сребърен медал на европейско първенство. Работил е и като акробат на коне в цирк „София”, с който обиколил света с турнета. Отказал се на 40 г. Бил е работник в ТЕЦ „Бобов дол”, след което заминал за Италия. Завърнал се преди 2 г. и с част от припечеленото купил къщата в Палатово.

Намерен е на бесило в землището на града. Примката била затегната на дърво. Близки до акробата твърдят, че синът му го издирвал по телефона, но така и не получил обаждане от баща си. Тъй като никой нямал връзка с него, близките подали сигнал в полицията и мъжът бил обявен за издирване. По-късно той е открит обесен. Полицията продължава разследването на трагичния случай. Според неофициална информация не е намерено предсмъртно писмо.