Цената на известното заведение “Лагуната” на Венцислав Митов в кюстендилското село Гърляно, падна 3 пъти, продават го за 168  460 лева

 

На 168  460 лева падна цената на  известното заведение “Лагуната” в кюстендилското село Гърляно. Частният съдебен изпълнител Валя Александрова от Кюстенндил обяви търг с тайно наддаване за продажбата на комплекса, намиращ се на пътя за ГКПП-Гюешево.  Заведението се продава вече четири години, но към него бизнесът така и не прояви интерес. Първоначалната тръжна цена тогава бе  637 900 лв. Култовият комплекс е собственост на едноличен търговец Венцислав Митов, а години наред заведението бе много печелившо. Вероятно кризата и  слабият почти нулев трафик към ГКПП-Гюешево е причината да затъне в дългове „Лагуната”, коментират запознати с бизнесделата на Митов, който преди десетина години построил първоначално заведението, а след това към него прибавил магазин и хотелска част. Имотът е ипотекиран в ДСК още пред 2007 година, сочат данните на Службата по вписванията.

Според документите на търга заедно с масивните сгради се продава и дворът около „Лагуната”, който е 2 886 квадратни метра. На няколко пъти кредитори се опитвали да сложат ръка на заведението и го изнасяли на публична продан, но собственикът му винаги успявал да внесе по една вноска по кредита и така да спаси имота си.

Даниела Митова