Дупница става домакин на “Табиет” феста, зам.-кметът Крум Милев: От 22 до 25 юни на поляните до парка ще има десетки шатри с вход свободен, подготвили сме игри с над 1000 награди

Крум Милев

От 22 до 25 юни Дупница ще приеме най-големия кулинарно-музикален фестивал “Табиет”, съобщиха от пресцентъра на общината. Както е известно, фестът бе насрочен за месец май, но заради лошото време бе отложен. Фестивалът е изключително успешен в досегашните си издания в другите градове, като на вкусните ястия от балканската кухня ще могат да се насладят дупничани и гостите на града от идния четвъртък, отбелязват организаторите.

“Поради огромния интерес и очакването на няколко хиляди зрители решихме да използваме поляните до входа на парк “Рила”. Барбекю зоната със сигурност няма как да събере всички желаещи, затова се насочихме съвместно с организаторите към новия вариант. Ще бъдат поставени десетки шатри, монтирана сцена и осигурено всичко необходимо за приятното прекарване на всички. Вечерите са тематични по музика, за да има за всеки вкус. Надяваме се „Табиет” фестивалът да се превърне в традиционен”, коментира зам.-кметът на община Дупница Крум Милев.
Освен гости изпълнители, концерти ще имат и местните групи и самодейни състави. Подготвени са състезания с надяждания, зони за семейства, детски атракциони, турнири по белот, табла и още множество игри с над 1000 награди.
Всяка вечер ще има гост изпълнител, като утре ще бъдат обявени техните имена. Входът и за 4-те дни ще бъде свободен.