Джулия Павлова и Ал. Драганова рецитираха стихове за Левски в Долна баня, учениците на Бл. Герасимова също изнесоха рецитал

 

145-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски отбелязаха жителите на Долна баня. В знак на признателност към живота и делото на йеродякон Игнатий цветя на паметната плоча в центъра на рилския град поставиха служители от общинската администрация, общински съветници, ОбС шефката Лиляна Драганова и граждани.

Ученици от шести “а” клас на Средното училище “Неофит Рилски” с класен ръководител Благовеска Герасимова гостуваха на жените от пенсионерския клуб “Надежда” по време на сбирката на дневната седянка и изнесоха рецитал със стихове за Васил Левски. Служителите от Народно читалище “Рила-1898”, след като положиха цветя пред мраморната плоча, подредиха в читалнята на библиотеката кът с книги за Апостола и табло по повод годишнината от неговата гибел.

Стихове за Васил Левски пред паметната плоча пък рецитираха Джулия Павлова и бившата заместник-директорка на гимназията и учителка по български език и литература Александра Драганова. Сред признателните долнобанци, дошли на церемонията по поклонението, имаше и много обикновени граждани, деца, младежи и общественици, дошли да отдадат почит и поклон пред героизма и безсмъртието на великия българин.