“Галчев Инженеринг” ЕООД, “Руен Холдинг” АД и ДЗЗД “Бистрица-Строй” се борят за поръчката за ремонта на канализацията в жк „Бистрица” за 1,1 млн. лв.

Методи Чимев и Ивайло Константинов

 

Комисия с председател зам.-кмета Крум Милев отвори документите на участниците

Кметът Методи Чимев със съдействието на народния представител Ивайло Константинов, договори безвъзмездно финансиране от ПУДООС за най-големия жилищен квартал, припомниха от общината

Благоевградската “Галчев Инженеринг” ЕООД, “Руен Холдинг” АД от Кюстендил и ДЗЗД “Бистрица-Строй” са кандидатите за поръчката да извършват строително-монтажните дейности по проект “Главен канализационен клон 1 и прилежащата му мрежа в жк “Бистрица”, съобщиха от пресцентъра на община Дупница.

За кюстендилската фирма в Търговския регистър е записано, че управителният съвет се представлява от Кирил Василев Паргов, Марийка Благоева Васева и Валентина Костадинова Тодорова. В надзорния съвет влизат Любомир Гергинов, Ангел Ангелов и Ангел Павлов. Капиталът на дружеството е 301 255 лв. Споед Търговския регистър „Галчев Инженеринг” е регистрирана в София, а Марияна Василева Галчева е вписана като едноличен собственик на капитала. Управители са Любомир Николаев Галчев и Марияна Василева Галчева. Капиталът е в размер на 5000 лв.

Крум Милев

В открито заседание в понеделник комисия с председател зам. -кмета Крум Милев е отворила документите на участниците. 1 132 728,5 лв. без ДДС е прогнозната стойност на поръчката. От общинската управа припомниха, че кметът на Дупница Методи Чимев, със съдействието на народния представител Ивайло Константинов договори безвъзмездно финансиране от ПУДООС за най-големия жилищен квартал, където изцяло се ремонтира надземна и подземна инфраструктура.
След като приключи работата по документацията, комисията ще обяви дата, на която да бъдат отворени ценовите оферти.
Обявена е и поръчка за изпълнител на подмяната и на другите канализационни клонове в квартала, като то е с подусловие, ако бъде осигурено отново безвъзмездно финансиране. Както е известно, община Дупница е входирала искане за допълнителни средства за тази дейност.