Читатели алармираха: Работникът на „Актавис” Г. Миладинов от Дупница припадна в рейса, от завода: Не работим с токсини, мъжът има хронични заболявания

 

 

„26-годишният Георги Миладинов от Дупница, работник на фармацевтичния гигант „Актавис”, припадна в автобуса”, съобщиха читатели на вестник „Вяра”. Те изразиха опасения, че младият мъж е вдишал отрови по време на работа. „Той едва се свести. Бърза помощ го намери вдървен в автобуса. Човекът не можеше да говори”, описват ситуацията хората, като уточниха, че Миладинов не е единственият пострадал и има още няколко негови колеги, които са в същото състояние. Миладинов се възстановява в частната болница в Дупница. Сред пострадалите е и момиче, което се казва Радостина.

Потърсихме за коментар ръководството на „Актавис”. За „Вяра” те уточниха, че неразположението на двамата служители се дължи на хронични заболявания, като дебело подчертаха, че заводът не работи с отрови.

„Предвид Вашето запитване бихме желали да ви информираме, че през изминалите дни в завода ни е имало служители със здравословни проблеми, съпътствани с прилошаване. Съответните служители имат хронични здравословни проблеми, които нямат никаква връзка с работата им. Съответните случаи са въпрос на съвпадение.
Бих искала да Ви информирам, че в завода на компанията ни не се работи с токсични вещества и служителите задължително носят лични предпазни средства при работа”, заяви Радослава Ганозова, директор „Комуникации Югоизточна Европа“ на „Актавис”.