Глобяват 1000 лв. шефа на лифта за Езерата, заради немарливост на Йордан Стоянов през 2013 г. турист от Самораново счупил ръката си

Мирослав Начев

Решението на съдия Мирослав Начев от Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване, Стоянов е осъден и на 2207 лв. съдебни разноски

Служител на лифта, свързващ курорта Паничище със Седемте рилски езера, е осъден заради немарлива работа, довела до инцидент с турист, съобщават от Окръжен съд – Кюстендил.

Йордан Стоянов, който през 2013 г. е бил ръководител на съоръжението, ще трябва да плати 1000 лв. глоба за допуснат инцидент. Стоянов е признат за виновен за това, че на 13.01.2013 г. на долна станция на лифта в Паничище като ръководител на пътническа въжена линия „Рилски езера” поради немарливо изпълнение на правнорегламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, нарушавайки нормативните разпоредби, е причинил на Е.И.Н. от дупнишкото село Самораново средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движението на дясната ръка, става ясно от решението на съдия Мирослав Начев. Кюстендилският окръжен съд отменя изцяло решение на Районния съд в Дупница от 26.07.2017г., касаещо делото, заведено заради инцидента.

Получилият присъда, който до момента не е бил осъждан, ще трябва да плати над 2207 лв. съдебни разноски. Решението не подлежи на протестиране и обжалване.