Красимир Грудев черпи сили и енергия в минералната вода на санaториумите в Сапарева баня и Банкя на бизнес дамата Искра Генкова

Красимир Грудев

С енергия, вяра и положителни емоции победих вратните шипове, най-голямата инвестиция са спестените нерви

 

Победих вратните шипове. Минах през ада, през долината на депресията. От най-високите постове в „Неохим” – Димитровград, паднах като круша.

Искра Генкова

По същото време загубих 26 приятели, най-ценните си другари в живота. Разболях се до смърт. От тогава минаха 15 години. Никой не вярваше, но сега, когато съм вече на 70 години, възстанових силите, които имах на 35. Кръвното ми е нормално, настроението ми винаги е във форма, карам ски алпийски дисциплини, играя фитнес, плувам. Осъзнах, че мисията ми е да подавам ръка на хората и да ги избавям от това, от което се избавих аз.

Това заяви за вестник „Вяра” Красимир Грудев, който е автор на „Книжка за здраве – дарява светлина”. Той се зарежда с енергия и свежест от санаториумите на Искра Генкова в Банкя и Сапарева баня. За да имате свежест, е нужно много последователна и ежедневна работа. Това може да стане с упражнения, релакс, тренинг, фитотерапия, масаж, народни танци, минерални бани. Препоръчвам ви санаториумите в Банкя и Сапарева баня, където минералната вода е вълшебна. Много помагат и посещения на свети места като Кръстова гора, Рупите, Бачковския манастир, манастира в Златна ливада, Велинград, църквата в центъра на квартал „Лъчово” и молитви, както и всички зимни спортове.

Аз не съм лечител, аз искам да помагам на хората да си създадат навици за поддържане на здравословна „всиобхватна свежест” в годините напред. Не бива да забравяме, че 95% от всички заболявания се коренят в човешката психика, в дълбините на съзнанието. Също там са срити безкрайно мощни и благотворни сили, поверени ни по рождение. Всеки може да е здрав, но трябва да пробуди вътрешните си сили с много усмивки и обич, защото най-голямата инвестиция са спестените нерви. Понякога е достатъчно да заобиколим нещо съвсем малко и незначително, за да не се изправяме пред тежки изпитания.

Краси е обособил в дома си малко студио. „Всеки, който е влизал, се е сблъсквал челно с огромна табела с надпис „Разделете се с високото си чувство за важност на закачалката”. А на закачалката пък виси надпис „Слушайте сърцата си, не позволявайте на недостойните си умове да ви водят”. После следва „словесна гимнастика” или Красимир дава първото лекарство с химикал и лист, на който гостът трябва да напише пет изречения: обичам те, съжалявам, моля те, прости ми, благодаря.

Тази рецепта цял ден да я повтаряш, е заръката на Красимир. Следващият му съвет е да се направят 10 пъти по 20 дълбоки вдишвания и издишвания на чист въздух.

„Здраво стъпили на земята, не трябва да забравяме, че в борбата с трудностите се раждат решаващите качества, които създават твърд и непоколебим характер. Много хора са ме молили нещо да им пожелая. На всички пожелавам само едно – Господ здраве да ни дава, от лоши хората да ни пази, приятни емоции да ни създава и в любов да ни вглъбява. Не забравяйте да се смеете”, казва Грудев. Той препоръчва всяка сутрин, щом се събуди, пред огледалото човек да направи 20 усмихващи се гримаси с радостно повдигане на очите нагоре.

„Шипът не е нищо друго освен проблеми на ума, депресия и стрес. Имах ги във врата, бях скован и не можех да се движа. Познавам много хора в това състояние, които казват: „Това няма да ми се оправи”. Такива хора наистина са в нелечимо състояние. Най-важното е да повярваш в невъзможното, а това умът не го позволява. Разбира се, нужни са и конкретни вещества, от които организмът изпитва недостиг”.

При вратни шипове той препоръчва следната рецепта: пчелен мед 800 г, ябълков оцет 700 мл целина 1 бр. Целината се настъргва на ситно, всичката смес се смила с пасатор, приема се по 1 супена лъжица три пъти на ден 30 минути преди ядене. За да оздравеете, трябва две дози.

Краси е категоричен, че при хранене човек трябва да следва биологичния си часовник, който изисква закуска след 9 часа, обяд от 12 до 13 часа, само течности от 13 до 15 часа, вечеря от 17 до 19 часа и само течности от 19 до 21 часа.

След събуждане сутрин човек трябва да изпива 500 мл леко подгрята вода. Това са част от съветите на свежаря.

Той е роден на 17 декември. „Господ е орисал стрелците, особено родените на 17 декември, да мислят не за себе си, а за другите хора, а Господ да ни зарежда с положителна енергия, която да ни дава сили и мъдрост да вървим напред.

Който не желае да се смее, да внимава да не заблее”, шегува се Краси.