Маскираните от Антикорупционната комисия ще преподават в УНСС

 

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще открие специализирана магистърска програма по противодействие на корупцията. Лектори ще са служителите на новата Антикорупционна комисия, които обикновено ходят по акции маскирани.

Информацията дойде от създадената наскоро от управляващите структура за борба с корупцията, която все още не може да се похвали с успехи срещу корупцията и дори няма редовно избрано ръководство.

Членовете на ректорския съвет на УНСС са обявили, че антикорупционната тематика може да стане част от образователната програма на студенти от различни специалности. Лектори могат да бъдат експерти от комисията.

“Това, което работят служителите на КПКОНПИ, не се преподава в никой университет”, коментира временният шеф на комисията Пламен Георгиев, който е фаворит за постоянен шеф.

Антикорупционните служители в комисията преди Нова година бяха служители на ДАНС, но бяха изместени по силата на промените в законодателството. Те обикновено работят под прикритие и на първите две акции на комисията в Септември и Перник бяха снимани с маски.