Мазилка от къща на търговската улица смаза колата на бившата мис Дупница Диана Барилска, съседката Иванова: Изоставя возилото безстопанствено, докато е на гурбет в Англия, има ли платен стикер за паркиране?

 

Потърпевшата: В района постояно минават майки с колички и инвалиди, слава Богу, че не пострада човек

Комисия от общината обезопаси тротоара с ленти, връчва предписание на собствениците за ремонт

Диана Барилска

Мазилка от къща на главната търговска улица се стовари върху автомобила на бившата мис Дупница Диана Барилска, алармира самата потърпевша. Парчето е нанесло сериозни щети по предницата и предното стъкло на колата. Инцидентът се случил на улица „Николаевска“, в района на Развесена върба. Къщата, от която е паднала мазилката, е триетажна, в нея се помещава магазин за авточасти. Тротоарът и районът са оживени, в близост са детската площадка на квартала и няколко ресторанта. Самата Диана разказа за инцидента: „Парче от къща на ул. „Николаевска“ пада и разбива колата ми. Намира се на ъгъла над магазина за авточасти, където на тротоара има постоянен поток от хора, включително деца, майки с колички и инвалиди. Питам, ако това парче беше паднало върху човек?! Очаквам виновните собственици на къщата, както и община Дупница да поемат необходимата отговорност. Хубавото е, че е кола, а не е пострадал човек! Но не се ли вземат необходимите мерки, не се знае утре дали няма да пострада човек от следващото паднало парче”.

Комисия от община Дупница извърши проверка на мястото. Тротоарът ще бъде обезопасен чрез поставяне на ленти, които да спрат преминаването на пешеходци. След това ще бъде връчено предписание на собствениците за извършване на ремонт на проблемните участъци от фасадата на сградата.

По данни на служители на магазина на мястото се появила една от собственичките и уверила, че ремонт ще бъде предприет.

Разказът на Диана Барилска предизвика истински бум в социалната мрежа и лавина от коментари. Виктория Костова заяви, че подобни неща се случват и пред нейния блок. Антоанета Василева се ужаси: „Страшно нещо”. Според Надя Костова: „За съжаление това е положението в България. Не знам кой пореден е този случай и съм убедена, че няма да е последният. Жалкото е, че хората са се примирили и освен да се молят да не се случи на някой от тях, друго нищо не правят”. Читатели на в. „Вяра” също се включиха с коментари по темата. Читателка, представила се като Иванова, заяви: „Каква беше тази аларма по махалата днес? Барилска е гастарбайтерка в Англия от 20 г., а колата си я оставя безстопанствено с месеци наред, минимум половин година и кой да я пази? Не мислете, че съчувства толкова много на хората и инвалидите. Дали си е платила тротоарно право? Не може подобно нещо пред чужд имот колата да се оставя така безстопанствено. Освен това тя ползва помощи от Англия за инвалидите от семейството си и от България също. Вместо да глобят Барилска, че си е оставила колата пред железарията, се изкарват виновни собствениците, че духа вятър”…

Калоян Паргов пък предлага: „Да се провери в дупнишката община има ли въпросната кола стикер за паркиране, който се издава срещу платени данъци и такса 5 лв. в полза на общината за живеещите в централната градска част”. Друг читател също коментира: „Къде видя, че минават инвалиди и майки покрай твоята кола, като сте в Англия? Трябва да те вдигнат и да платиш всеки ден за неправомерно изоставяне на колата си… Защо не си откара возилото в Лондон? Знаеш глобите в Западна Европа колко са, като колата виси безстопанствено?”