Портиерът на община Струмяни Огнян Ризов: С 2 млн. лв. бюджет кметът Емил Илиев успява да ремонтира пътища, да строи площадки и дълговете на общината покрива

Портиерът Огнян Ризов (на преден план)
  • Сергей Живков: Разчитаме на Илиев да намери инвеститор, който да разработи пустеещата земя, защо да ходим да копаем в Гърция

„Няма село край Струмяни, където кметът Емил Илиев да не е оставил следа от своето управление. В Илинденци смени водопровода, в Микрево в момента тече преасфалтиране, в Струмяни вече имаме две спортни и детски площадки. Има ги и във всяко село.


Емилия Методиева

Освен всичко изплаща и дълговете на предишния екип и всичко това с бюджет от 2 млн. лв., при положение че връща и стари дългове. Лошото е обаче, че снимате само него, а не давате думата на нас, местните хора”, това обяви Огнян Ризов. Той посреща гостите на общината на стълбището, но уточни: „Аз не работя тук, по заместване съм, титулярят е в неплатен отпуск за цели шест месеца. Затова аз се озовах тук”.

Сергей Живков

Включва се и Димитър Дончев. „Аз съм шофьорът на буса и обслужвам детските градини, танцовите състави, возя ги по фестивали”, похвали се Дончев, който носи славата на жителите на община Струмяни от град на град по карнавали и фестивали. „Абсолютно съм категоричен, че кметската администрация работи с пълна пара. Не съм се спрял, канят ни навсякъде. Наградите за местните танцови състави са безброй”, отсече той.

Пред общината срещнахме и Емилия Методиева: „Аз имам забележки към кмета. Може още много повече, но аз съм огорчена, защото майка ми Валентина Методиева беше на работа по програма за чистотата и за 15 дни работа получи само 45 лв. Мисля, че това е несправедливо. Освен всичко се разболя, а е на 47 години. Получи инфаркт и има още ред други болести и защо, защото няма къде да работи. Аз самата работя в оранжерията в Сандански и съм доволна, пътувам всеки ден. Смятам, че кметският екип обръща повече внимание на ромите, а те са по-многобройни от нас”, обобщи жената.

До нея беше Сергей Живков, дошъл от ромската махала на площада. „Засега сме много доволни от кмета Емил Илиев. Работниците по чистотата не оставят контейнерите пълни, чисти се. Елате ни на гости и вижте, че в махалата е по-чисто, отколкото на площада, макар и тук да не виждам и листче. За разкриването на работни места само на него разчитаме. Дано да намери човек, който да дойде да разоре земята и да работим на нивите, да направи инвестиции по селското стопанство. Нас за това ни бива – да копаем и берем. Повечето от нас обаче ходим в Гърция и правим това, а може и тук да работим. Само малка част от махалата нямаме вода. Истината е, че повечето не работят, а разчитат на социални помощи”, каза Живков.