Природозащитници от Дупница алармират: Пътят на изхода за Благоевград се превърна в кланица за животни, шофьорите хвърчат като луди – не пазят никого

Прегазеният язовец на изхода за Благоевград

Гадателката Искра Караколева от село Бистрица: Карайте внимателно, отнетият живот е голям грях

Пътят на изхода от Дупница за Благоевград стана гробно място за животни, алармираха шофьори и природозащитници в редакцията на в. „Вяра”.

Блъснатият мишелов на същия път

Те изпратиха снимки на прегазени от МПС на пътя сокол мишелов и язовец. Пенсионерката от Дупница Мария Иванова също е потресена от гледката и съветва шофьорите да карат по-внимателно, не само за своя безопасност, но и да се избегне подобна кървава баня. „Животът трябва да се цени, независимо дали е на животно, или на човек.

Гадателката Искра съветва шофьорите да карат внимателно.

Ако се кара според ограниченията на скоростта, не само няма да има прегазени животни, но катастрофите с човешки жертви може да се намалят. Спомням си потресаващ случай с един мъж, който живееше на ул. „Венелин”. Той гореше живи котки и божието възмездие го застигна. Той катастрофира с колата си, удари се в дърво и изгорял жив вътре”, разказва Мария Иванова.

Гадателката Искра Караколева от село Бистрица, която наричат дупнишката Ванга, също съветва буйните млади шофьори да карат внимателно и да пазят хората и животните на пътя. „Отнет живот е голям грях”, категорична е тя.