„Рилски-2” издържа едно полувреме срещу „Академик” (Сф), рухна след почивката

Младите самоковски състезатели нямаха сили да се противопоставят на далеч по-силния съперник.

 

Дублиращият тим на “Рилски спортист” не можа да се възползва от домакинството си на “Академик” (Сф) и падна със 77:104 в мача си от 8-ия кръг на втората шестица на мъжката „А” група. Със само един успех до момента самоковци са твърдо последни в подреждането и имат само теоретичен шанс да се отлепят от дъното.

Домакините бяха равностойни на съперника през първите 20 минути и изоставаха само с 4 точки на почивката – 44:48. Столичани обаче реализираха цели 56 пункта през втората част и заслужено се поздравиха с петата си шампионатна победа в групата.

Над всички на паркета в „Арена Самоков” бе изгряващата звезда на българския баскетбол Цветомир Чернокожев. 206-сантиметровият исполин оформи на сметката си зрелищен дабъл-дабъл от 40 точки (!) и 16 борби, хвърляйки в размисъл рехавата публика на „Рилецо”. Силни изяви имаха и съотборниците на Чернокожев – Георги Дамянов и Красимир Димитров. Те добавиха съответно 20 и 18 пункта.

За “Рилски спортист-2” Кристиян Колев бе над всички с 16 т., Даниел Петров вкара 13, а Николай Гелов се отчете с 12 пункта. Също толкова борби, 8 т. и 6 асистенции пък записа на сметката си Калоян Стоянов. Двигателят на състава Мирослав Васов пък явно бе изморен от мача на мъжете с „Академик” и завърши дуела със скромните за възможностите си 10 точки.

В следващия кръг подопечните на Борислав Трифонов гостуват на “Видабаскет”. Двубоят във Видин е в неделя от 17,00 часа.