“Рилски-2” потъна край Бургаския залив, капитан Васов на косъм от трипъл-дабъл

По злополучен начин започна участието си във втората шестица на баскетболната “А” група дубълът на “Рилски спортист”. Самоковци се бориха здраво, но паднаха в края със 71:77 от “Черноморец” и не можаха да зарадват привържениците си с победа далеч от дома.

Срещата в зала “Бойчо Брънзов” започна добре за гостите, които с разумни действия в защита и мълниеносни атаки набраха добра преднина от 6 пункта в първите 10 минути за 22:16. До почивката обаче “акулите” понамалиха изоставането си (35:37), а в третия период дори успяха да излязат с едни гърди напред – 58:55, благодарение най-вече на отличния в този мач Стоян Милчев. 185-сантиметровият гард завърши двубоя с дабъл-дабъл от 22 точки и 12 борби, като с пробивите си изтормози здраво противниковите състезатели.

Интригата в дуела край морето се запази до самия му край, като “скиорите” изпуснаха няколко отворени стрелби отдалеч.

Представителите на рилския град имаха сходни показатели с тези на черноморци, ала малките детайли в последната четвърт решиха изхода на вълнуващия сблъсък.

Най-резултатен за “Рилски-2” бе Кристиян Колев с 19 точки, а най-полезен за гостите бе капитанът на отбора Мирослав Васов. Последният остана на косъм от знаменит трипъл-дабъл, записвайки на сметката си 17 т., 12 борби и 9 асистенции за КПД 31.

В следващия кръг подопечните на Борислав Трифонов излизат срещу ЦСКА. Дуелът с “червените” е в неделя (28 януари) от 17,00 часа в “Арена Самоков”.

На снимката: Мирослав Васов