Съществуват ли великани? Момче е само на 8, а вече е високо 2 метра! 

 

8-годишни деца са високи около 125 см, но не и Карин Санг. Индийчето се издига не с една или 2 глави над връстниците си, а с един цял ръст. Това 8-годишно момче вече е високо 183 см и държи рекорда за най-високото осемгодишно момче в света, пише британският таблоид Mirror, цитиран от факти.бг.

Всъщност детето е рекордьор още от самото си раждане. В Книгата на рекордите „Гинес” той е записан като най-тежкото и най-дългото бебе в света.
Когато се появил на бял свят, Каран тежал удивителните 7.8 кг и бил дълъг 63 см. Когато е на пет години, той официално е признат за най-високото дете.
Сега Каран е на 8 и му предстои отново да се изправи пред комисията на Гинес, защото баща му иска отново да напомни на света за своя син гигант и отново да впише името му в книгата на най-изключителните.
Всъщност Каран не е единственият рекордьор от семейството си. Неговата майка е записана като най-високата жена в Индия с феноменалния си ръст от почти 214 см. Първото място в категорията за най-висока жива жена в света в момента се държи от китайката Сън Фанг, която се извисява на 221 см.
Лекари предполагат, че изключително високият ръст на майката и сина се дължи на излишък от хормона на растежа. Според бащата обаче детето редовно посещава ендокринолог и досега не са отчетени аномалии или проблеми.

Макар да се извисява над своите съученици, 8-годишният Карин е дете като всяко друго. Той споделя интересите на връстниците си, обича да се смее и играе, а сред любимите му спортни дейности е играта на баскетбол с неговата майка.
Засега най-сериозният проблем, пред който се изправя семейството, е намирането на подходящи дрехи за момчето. Още като новородено Каран е носел дрехи с размер, отреден за бебета на шест месеца.