Децата на „Марек-Дигеста“с първо място на турнира „Млад Олимпиец“ в Момчилград, Стефан Димитров взе златото без нито един  загубен гейм

Състезателите на „Марек-Дигеста спорт”

 

Напълно по шампионски стартира новия сезон дупнишкият клуб по тенис на маса „Марек-Дигеста“. Първият кръг от Държавното индивидуално първенство „Млад Олимпиец“ до 12 години, с което започна сезон 2017/18, домакин бе Момчилград.

„Марек-Дигеста спорт“ се представи с Методи Методиев, Стефан Димитров, Мартин Стоянов, Светлин Колев, Никола Крумков, Борис Стоянов и Василена Стефанова. В турнира участваха над 100 момчета и момичета от цяла Южна България. Дупничани обаче наложиха пълна доминация и обраха медалите при момчетата.

Мартин и Светлин завършиха 1-ви в групите си и се класираха в основната схема. На 1/16 финал и 4-мата спечелиха срещите си. На 1/8 финал Методи, Стефан и Мартин победиха съперниците си категорично с по 3:0. На четвъртфинал Методи победи с 3:0 състезател от Стамболийски, със същия резултат Стефан победи представителя на „Локомотив” (София), а Мартин загуби драматично 2:3 от Стивън Адев от отбора на „Ардино”. На полуфиналите пък Стефан победи Адев с 3:0, а Методи отстрани състезател на Тополоград. Така двамата дупничани се изправиха един срещу друг в спор за титлата. Стефан Димитров победи и спечели шампионската титла, до която достигна без нито един… загубен гейм, а Методи Методиев остана със среброто. Мартин Стоянов се класира 5-и в крайното класиране, а Светлин Колев- 11-и. И четиримата състезатели се класираха директно за финалния етап на турнира, който ще се проведе догодина. При момичетата Василена Стефанова, също се подреди сред първите 14 и се класира директно за финалния етап.

Със страхотните си резултати, дупничани заеха 1-во място в отборното класиране за финала на ДОП. От тази година по Наредба за Държавно Отборно първенство се класират 12 отбора (6 от Северна България и 6 от Южна България) от Първия турнир „Млад Олимпиец”.

„70-годишнината на тениса на маса в Дупница ще бъде отпразнувана до края на календарната година в Спортната зала. Ще бъдат наградени над 50 бивши и настоящи състезатели и треньори, допринесли за многократните шампионски титли във всички възрастови групи, участници на световни и европейски първенства, 2 пъти балкански шампиони“, информира председателят на клуба Любомир Ганчев. Той поздрави децата, треньорите и родителите за достойното представяне и посочи, че през настоящия сезон, амбициите им са за шампионски титли при децата до 12 години, юноши старша възраст, младежи 21 години и мъже „А“ група в чест на предстоящия юбилей.

През октомври на клуба предстои участие в 1-и кръг „А“ РГ – мъже с изцяло подмладен състав, „Млад Олимпиец“ до 15 и до 18 години и през декември Национален коледен турнир до 12 и 15 години в София.