Стоил Павлов, осигурил алиби на пернишкия Чикатило срещу 4000 лв., се изправя пред съда за измама на кмета на Белица Р. Ревански

Стоил Павлов

 

Стоил Петров от Перник, представял се за репортер на БТВ, застава на подсъдимата скамейка, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Павлов се прочу, като си позволи да лъжесвидетелства в полза на обвиняемия по делото за изключително жестокото убийство на ученика от Перник Кристин Иванов.

Радослав Ревански

Последното престъпление на Стоил било замислено през януари 2017 г., когато измами кмета на община Белица Радослав Ревански. На 26 януари той намерил служебния телефонен номер на община Белица, на който се обадил с цел да реализира престъпните си намерения. Отговорил му експерт по връзки с обществеността, на когото Павлов заявил, че иска да разговаря с кмета. След като му било обяснено, че Ревански не се намира в сградата, обвиняемият се представил като Добромир Михайлов и оставил телефон за връзка с молба кметът да му се обади. По-късно същия ден разговорът между двамата се осъществил, като обвиняемият заявил, че е репортер от телевизия BTV и съдейства за събиране на средства за лечение на болно момче от село Нови хан. Той обяснил на кмета, че детето пътува към болница и има спешна нужда от парична сума в размер на осемдесет лева, които не достигат за провеждане на лечението му. В отговор Ревански поел ангажимента да помогне, като предостави посочената сума. На свой ред измамникът уточнил, че парите следва да бъдат преведени до Централна поща в София до поискване, като посочил истинските си лични данни. Кметът разпоредил на своя служителка да изпрати пощенски запис от негово име, като за целта предоставил лични средства. В 14,15 часа в пощенска станция в София Павлов получил изпратената с експресен превод сума в размер на 80 лева.

В хода на досъдебното производство по делото чрез изготвената графологическа експертиза по категоричен начин е било установено, че обвиняемият лично е получил въпросната парична сума. Впоследствие обвиняемият Павлов посетил пострадалия от действията му кмет, като изразил съжаление за стореното и обяснил, че го направил поради нужда от пари.

Павлов многократно е осъждан. За опит за измама на монахиня Стоил е лежал в затвора в Бобов дол почти десет месеца. За лъжесвидетелството си по делото срещу убиеца на Кристин, при което той се представи за пастор от Евангелистката църква и осигури алиби на обвиняемия Кристиян, известен като пернишкия Чикатило, той призна пред Темида, че е взел 4000 лева за услугата и бе изправен пред правосъдието. За престъплението той лежа зад решетките една година. Над 17 присъди има в „актива” си Стоил Павлов само за периода 2002-2012 година.

След внасянето в съда на обвинителния акт предстои насрочване на първото съдебно заседание по делото.