Цацаров не вярва, че ”Наглите” отново отвличат

Николай Радулов

Бившият гл. секретар Николай Радулов: Зад всичко това седи мозък, който има добра информация

 

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви по повод отвличането на Адриан Златков, че не мисли, че има възраждане на част от бандата похитители “Наглите”.

По-рано бившият главен секретар на МВР Николай Радулов допусна, че е много вероятно да са останали още членове на групата, които не влязоха в затвора.

“Много се говореше, че групата няма как да действа толкова време, без да има “чадър”. Зад всичко това седи мозък, който има добра информация и познания по начините, по които действат криминалистите и специалните служби. Той е счел, че в момента МВР не е в състояние да разкрива такива престъпления”, каза той, след като в сряда синът на собственика на автокъща “Софавто” беше отвлечен.

По този повод главният прокурор коментира пред журналисти: “Няма общество, което е застраховано от такива престъпления. Нека да дадем възможност на хората, които в момента работят, да си свършат работата. Вместо да се правят политически обобщения или не дай Боже спекулативни твърдения, които по никакъв начин няма да допринесат за работата на хората, които не са спали цяла нощ”.

Цацаров подчерта, че се работи по всички версии и прокуратурата действа в пълен синхрон с ръководството на МВР. “В постоянна връзка съм с главния секретар. Сформиран е екип, в който участва наблюдаващият прокурор и представители на всички главни дирекции на МВР, взети са мерки, затова информацията по разследването да бъде ограничена максимално”, каза още той, като подчерта, че това е тежко криминално престъпление и се работи постоянно.

До вчера разследващите все още нямаха информация похитителите да са се свързали с родителите на похитения Адриан Златков. Един от отвлечените от “Наглите” – бизнесменът Киро Киров, вчера заяви готовност да помогне на семейството със съвети, ако го потърсят. Веднага обаче той им препоръча да изпълняват това, което им каже полицията.

Няколко души от бандата бяха осъдени за 10 отвличания – на Киров, Илиян Цанев, Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Венислав Величков, Ангел Бончев, Камелия Аврамова (Бончева), Георги Георгиев-Пурата, Васил Маникатов и Борислав Атанасов, както и за опита за отвличане на Борислав Георгиев.