Втори случай за месец! Самоковец със собствени средства запълни дупка на моста за болницата

Докога обикновените хора ще вършат работата на общината? Кметът Георгиев получава награди за здравеопазване, но обръща ли достатъчно внимание на проблемите ни?, питат хората

Втори случай на самоковец, който с лични средства и труд запълва дупки по улиците вместо общината, заснеха граждани. Случайни минувачи снимаха възрастен самоковец да работи по зейнала яма на моста за болницата, предпазвайки шофьори от нещастни инциденти.

Владимир Георгиев

„Задължение на община Самоков е да се грижи за безопасността при движение по собствените й улици. Защо тогава за пореден път ставаме свидетели граждани сами да реагират и да пълнят дупките?”, питат самоковци и допълнат: „Когато няма кой, обикновените хора поемат нещата в свои ръце”.

„Докато кметът на Самоков Владимир Георгиев получава награда след награда, една от които в категория „Здравеопазване”, трябва ли жителите на Самоков да се претрепват в дупките? Общината да бъде по-бдителна и да не оставя обикновените хора да я изпреварват в такива ситуации”,  коментира пред „Вяра” самоковец. Новината взриви отново социалната мрежа с коментари: „Днес пак собственик на автомобил взе инициативата на община Самоков да попълни дупка на моста за болницата”. Повечето от хората подкрепиха сръчния самоковец, като го окуражаваха с „Браво“. Други пък с чувство за хумор коментираха: “Ще вземеш хляба на фирмата по поддръжката на пътищата!“, „Плати си данъците, плати си всички пътни такси и си направи сам, ако не искаш да си потрошиш колата и да си счупиш краката“, коментират още самоковци. „Бих искал да кажа браво на тези мъже, които, запретнали ръкави, пълнят дупките на общината. Но тъй като съм убеден, че не го правят за слава, а за да спасят човешки животи и за да предпазят шофьори и пешеходци от пореден трагичен инцидент, мога да им кажа само благодаря!“, сподели пред „Вяра“ Иванов. Въпросът на хората е: „Докога самоковци сами ще си запълват дупките и стана ли правило общината да неглижира проблемите им?”

Припомняме, че само преди месец 72-годишният Любомир Тосков от Самоков запълваше дупки в града със собствени средства.

 

Четете още

https://viaranews.com/2018/01/15/bivshiyat-olimpiets-lyubomir-toskov-zapalva-dupkite-pred-obshtina-samokov/