Живка Стоянова и Райна Божилова от Радомир искат американско гражданство и закрила, твърдят: Животът ни е в опасност, Пл. Алексиев ни плаши със саморазправа, щял да разруши кладенеца ни

Пламен Алексиев

Гл. инж. на общината Олег Тодоров дойде на проверка и отсече: Кметът е бог, разказаха майка и дъщеря

 

Живка Петрова Стоянова и Райна Михайлова Божилова от Радомир искат чуждо гражданство и закрила заради кмета Пламен Алексиев. Двете жени, които са майка и дъщеря, се оплакаха, че подавали жалби за нередности срещу градоначалника, а той от своя страна ги заплашвал по техни думи, че ще разруши кладенеца им и ще ги остави без вода. По техен сигнал на 28 август бе извършена проверка в с. Николаево от служители на Басейнова дирекция-Благоевград.

Живка и Райна разказаха пред „Вяра”: „Преди около една седмица получихме предупреждение от кмета Пламен Алексиев, че ако продължаваме да сигнализираме различни институции и да даваме гласност за неговите неправомерни действия, той бързо щял да се саморазправи с нас – както досега по официален начин, ако пък не успее – така има и неофициален начин. Напомни ни, че служителите от полицията и прокуратурата са му близки, а и всичко това е видно от цялата общественост. Кметът Пламен Алексиев непрестанно злоупотребява с личните ни данни. Той постоянно ни стресира и умишлено ни държал в мизерни нечовешки условия за живот – без достъп до вода за питейни и битови нужди, без право на работа или стопанска инициатива в общината, без транспорт от с. Николаево до града и др. Налага ни всякакви глоби и се образуват изпълнителни производства срещу нас”, твърдят двете.

Живка Стоянова твърди, че Пламен Алексиев й налагал да изгради външен водопровод с дължина от 150 м в общински терен, че по думите й я насилвал да се свърже с незаконно изграден водопровод без строителни книжа. „Министерството на регионалното развитие и благоустройството си затваря очите за това нарушение. Кметът Алексиев ме уведоми устно, че ако до два месеца не му се подчиня, той щял да разруши кладенеца и напълно да ни остави без вода. В предаването „Честно казано” с водещ Люба Кулезич по BIT на 24.07.2017 г. той каза, че не ни познава. В същото време при извършената проверка на 28.08.2017 г. на място в с. Николаево главният инженер на община Радомир Олег Тодоров  ни заяви:  „Общината е законът”, а „кметът е бог” и  никой няма да ни помогне, като той бил назначен лично от Бойко Борисов”, разказа Живка. Двете жени разказаха, че тези обстоятелства ги принудили да молят посланика на Република Франция в България и президента на Франция, посланика и президента на Австрия, посланика и президента на Съединените американски щати за международна закрила и статут за придобиване на чуждо гражданство, различно от българското. Двете твърдят: „Животът ни е в опасност”.

„Що се отнася до изявлението на главния инженер на община Радомир, че „Общината е закон”, а „кметът е бог”, в това не се и съмняваме, твърдят двете, тъй като, четейки многото статии във в. „Вяра” на адв. Божкова, основавайки се на подадени сигнали от други радомирски граждани за присвояване на общинската собственост от физически и юридически лица с цел препродажбата на недвижими имоти, прекратяването на дела за възстановяване общинската собственост еднолично от кмета Пламен Алексиев, който се изявява като юрист, действително казват те кметът е и бог, и законът в община Радомир, макар да е затънала в боклуци”, казват жените.