Областният шеф на БСП Николай Бошкилов сяда на губернаторския стол в Благоевград, червените вдигнаха банкет?!

Служителите в държавната администрация треперят за местата си, коменират в града

Бисер Михайлов ще бъде освободен, след като новият президент Румен Радев нареди служебния кабинет, гадаят благоевградчани05-02-01

Областният лидер на БСП Николай Бошкилов става областен управител на Благоевград, научи „Вяра”. Това щяло да се случи на 2 февруари (Петльовден), когато трябва да се сформира служебен кабинет. Най-вероятно досегашният губернатор Бисер Михайлов ще бъде освободен, както и част от екипа му, носи се мълва в Благоевград.

05-02-01-%d0%b1%d0%b8%d1%81%d0%b5%d1%80-%d0%bc%d0%b8%d1%85%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d0%be%d0%b2
Бисер Михайлов

Евентуалната рокада е най-коментираната тема сред обществеността в Благоевград. Според запознати Николай Бошкилов веднага щял да започне масова чистка в държавната администрация. Първи щели да си тръгнат служителите с временни договори, са предположенията в областния град. Коментира се, че с посответе си се очаква да се разделят и зам. областните управители Асим Адемов и Ана Бисричка. Все още не е ясно кои ще заемат техните места. Червените дотолкова са повярвали в предстоящото назначение на своя лидер, че даже вече вдигат банкет в партийната централа по повода, потвърдиха сигурни източници.

„Напълно възможно е Н. Бошкилов да заеме ръководния пост, тъй като е много близък с ген. Румен Радев, както и с Корнелия Нинова. Той пръв се метна в обятията им при посещенията им в Благоевград, поднасяйки им огромни букети с хризантеми”, коментираха запознати. Самият Николай Бошкилов вчера отрече информацията, че ще става областен управител на Благоевград.

„Това го чувам за първи път. Непрекъснато държа връзка с ръководството на партията в София, не са ме информирали за подобно нещо”, лаконичен бе той. Анкета на „Вяра” преди време показа, че Н. Бошкилов е почти непознат сред съгражданите си. Хората не знаят кой е той и с какво се занимава. Не го познавам. Не съм чувала името му. Не го знам нито като добър, нито като лош човек. Аз не харесвам БСП. Но искам да го питам с колко пари на месец живее и колко пари на месец получава той от партията. Искам да зная какво ще каже за моята мизерна пенсия.” Това каза Василка Иванова и допълни, че освен малката й пенсия друго нищо не я интересува. Златан Петров пък твърди, че е чул единствено за виното „Бошкилови”, и то не много добри неща. „Не го знам кой е, не искам и да го знам. Знам само от мой приятел, че преди един месец на домашна сбирка компанията им е пила от виното и не е останала доволна, но не съм бил там.”

Според конституционната процедура президентът ген. Румен Радев ще встъпи в длъжност на 22 януари. Тогава той има едноседмичен срок, разписан в Конституцията, за да назначи новия служебен кабинет, а разпускането на парламента става едновременно с назначаването на служебния кабинет. Т.е. на 02.02 2017 година трябва вече да имаме обявен служебен кабинет, Датата е свързана с традиционен празник, наричан Петльовден.